Ny resa: Vandring i Tibet

Peking, Tibet och Chengdu

Madelene Morell-Sjöberg lotsar resan den 9–24 oktober

Detaljerat program finns här.

 

En resa där Tibets natur och kultur står i fokus. Resan börjar i Peking med en spektakulär vandring och övernattning i tält på den kinesiska muren.

Vi reser sedan på världens högst belägna järnväg in över den tibetanska högplatån – Världens Tak.

I Lhasa går vi på strövtåg i staden och besöker mer och mindre kända platser som Potalapalatset, Seraklostet och Jokhangtemplet innan vi tar oss ut på slätterna för en lång vandring i vildmarken där få turister tidigare satt sin fot. Här känns himmelen så nära att man nästan kan ta på molnen och landskapet är vidunderligt vackert. Förutom murmeldjur, bergsgetter, gamar och nomader med deras yakar är vi själva med den storslagna naturen. På kvällarna sätter vi upp camplägret och serveras därefter en rejäl middag lagad av vår kock. Vi sover bekvämt i tvåmannatält i varma och sköna sovsäckar.

Efter tre dagars vandring åker vi vidare till den heliga saltvattens-sjön Yamdrok. Färgen på sjön förändras beroende på väder och ljus och kan gå från ljust turkost till mörkt blå-svart.

Resan avslutas med shopping och lyxboende i Sichuanprovinsens huvudstad – Chengdu. För den som vill finns det möjlighet att volontärarbeta en dag med provinsens och landets mest kända maskot – Jättepandan.

Resan leds av vår mycket omtyckta reseledare Madelene Morell-Sjöberg
Läs hela programmet för resan här.
 

 
 

Dela på facebook