Matmarknad-kryddor

Hot-Pot

Sichuan – Kinas matmekka med Erik Videgård och Xinya Lu

 

Den 6-16 september 2018 har du chansen att följa med Erik Videgård och Xinya Lu på en djupdykning i Sichuans matkultur. Vi reser i en liten grupp om max 14 personer. 

Av all kinesisk mat är den från Sichuan både mest berömd och mest omtyckt. Under 10 dagar får vi lära oss mer om användning och tillverkning av tex soja, vinäger, tofu, chilibönpasta och många andra ingredienser i sichuanköket.

Vi kommer också att få prova på att laga kinesisk mat, hjälpa till att skörda sichuanpeppar, besöka mat- och köksmarknader och, förstås, äta många spännande rätter, som Bangbangkyckling, Dandannudlar, Koppärriga Kärringens Tofu och Sichuans paradrätt: Hot Pot.

När vi ändå är på plats kommer vi att hälsa på pandorna i Bifengxia, besöka den gamla vackra staden Shangli och odlingar på landsbygden.

 

Erik Videgård

Mångsysslare med titlar som krögare, kock, musikproducent, föreläsare och författare. 2016 skrev Erik kokboken Facing Heaven – välkommen till sichuanköket, men intresset för asiatisk och kinesisk matlagning sträcker sig långt tillbaka i tiden, och var tidigt med om att utveckla flera asiatiska restauranger i Sverige. Är aktuell i Kockarnas Kamp i TV4.

 

Xinya Lu

Kockutbildad i Sichuan. I Sverige håller hon matlagningskurser och lagar festmat på olika tillställningar. Det är dock kinesisk husmanskost som ligger henne varmast om hjärtat.

 

Läs detaljerat program för resan Sichuan – Kinas Matmekka.

 

Pandor i Sichuan

 

Dela på facebook