Julshoppa i Peking!

Hett tips: kombinera din julklappshandel med besök vid både mer och mindre kända platser i kejsarstaden Peking. 

Följande två prisexempel gäller för två personer som delar rum med avresa i november eller början på december.Förutom flyg och hotell ingår även tre dagar med guide och vissa utflykter.

 

Bo på Courtyard 7 Hotel: 9 980 kr/person

Courtyard 7 är ett “hutonghotell” med hög standard och bra läge. Klicka för att komma till hotellets hemsida.

 

Bo på Regent Hotel Wangfujing: 11 600 kr/person

Ett femstjärnigt lyxigt hotell mitt i centrum med mycket hög standard. Klicka för att komma till hotellets hemsida.

Med enbart flyg och hotell kostar resan  8 590/10 190 kr per person.

 

I priset ingår:

  • Internationella flygbiljetter med Air China och 46 kg bagage/person
  • 6 nätters boende på specificerat hotell i delat dubbelrum inkl. frukostbuffé
  • 2 heldagar med engelsktalande privat guide
  • 1 heldag tillsammans med internationell grupp till den Kinesiska Muren. Inkluderar transport, engelsktalande guide, lunch och inträden
  • 1 middag med Peking-anka

I priset ingår ej:

  • Visum
  • Flygplatstransfer: 500 kr/väg
  • Privat transport dag 3 och 5: 900 kr/heldag
  • Måltider annat än frukostbuffé, lunch dag 4 och middag dag 5

Prisförslaget ovan är beräknat på följande dag-för-dag-program:

Dag 1:

Avresa från Stockholm med Air China på kvällen. Vi kan ordna med anslutningsflyg från andra delar av landet om så önskas.

 

Dag 2:

Ankomst till Beijing Capital Airport. Ni tar er själva från flygplatsen till hotellet med antingen expresståg eller taxi. Egna aktiviteter.

 

Dag 3:

Er privata guide kommer till hotellet och hämtar upp. Mitt i Peking ligger Himmelska Fridens Torg, Den Förbjudna Staden och Kolberget. Ni besöker dessa tre platser på förmiddagen.

Guiden är med er på eftermiddagen, då ni kanske vill ta en rickshawtur i ett av stadens hutongområden. Eller om ni vill sätta igång med lite shopping redan nu så kan guiden följa med för att visa siden- eller pärlmarknaden där ni kan vara säkra på att hitta i stort sätt allt utom just äkta siden och pärlor.

Idag tar ni er fram med tunnelbana och/eller taxi mellan de olika destinationerna. Tunnelbana är det smidigaste sättet att ta sig runt i Peking, då man slipper ifrån den ständiga trafikstockningen. För tillfället finns det 18 tunnelbanelinjer (plus expresståget till flygplatsen) så det är lätt och smidigt att ta sig runt i den gigantiska metropolen. 

 

Dag 4:

Ni blir upphämtade på hotellet och åker tillsammans med en internationell grupp till den Kinesiska Muren vid Simatai. Till den här delen av muren kommer det inte alls lika många turister som de delarna närmare Peking. Muren mer i sitt naturliga skick och naturen är mer dramatisk här än på många andra platser. Garanterat gott om tid på muren och inga stopp på turistaffärer eller andra ställen.

Ni är tillbaka i Peking på kvällskvisten.

 

Dag 5:

Heldag med guide. Ni börjar morgonen vid Himmelens Tempel där Pekings pensionärer i parken som omgärdar templet varje morgon utövar sin morgongymnastik. Här får ni se prov på (och själva testa på om ni vill) qigong, kung-fu, dans, allsång, racketsporter och mycket mycket mer. Ni besöker såklart också tempelområdet innan ni åker vidare till det mäktiga Sommarpalatset. På kvällen tar guiden med er på en middag där ni får pröva på Pekinganka.

 

Dag 6-7:

Egna aktiviteter. Dags att klara av julklappsshoppingen, tänk så skönt att ha den klar när ni kommer hem. Psst.. på flyget på vägen hem får var och en av er checka in 2 väskor á 23 kg så det är bara att shoppa på. Förutom Pärl- och Sidenmarknaden så kan vi även rekommendera den jättestora antik- och kuriosamarknaden Panjiayuan, Wangfujing Shopping Street där ni kan hitta både kinesiska och utländska märken och även marknaden i Xidan.

 

Dag 8:

Så är det dags att flyga hem igen. Flyget lyfter 13.55 och tack vare tidsskillnaden landar ni på Arlanda samma eftermiddag.

 

 

 

 

Dela på facebook