Varför välja Kinalotsen som researrangör?

Kanske för att du inte nöjer dig med tillrättalagda resor som inte visar det verkliga Kina. Du vill se både sevärdheter och vardagsliv, stad och landsbygd, tradition och modernitet, natur och kultur. Du vill komma till platser bortom turiststråken, där du kan upptäcka Kina bakom kulisserna. Kinalotsen har arrangerat resor till Kina sedan 2003. Med vår passion, kreativitet och stora kunskap kan du lita på att du får en mångfacetterad bild av Kina på din resa. Vi sätter resenären i centrum!

Vi samarbetar med mindre arrangörer i Kina, både för att undvika krav från de stora statliga jättarna och för att kunna sprida inkomster till småföretag och familjeföretag. Vi kan på detta sätt lägga upp resorna helt efter resenärernas och våra egna önskemål, och undvika tidskrävande besök på turistaffärer och ensidiga arrangemang. Det viktigaste kanske ändå är att resorna på så vis blir mer flexibla och kan anpassas direkt på plats.

 

Kinalotsens resenärer

Många som rest med Kinalotsen blir på ett eller annat sätt inblandade i verksamheten – som referenser, bollplank, utvärderare och upptäckare. Vissa har fått i uppdrag att utforska vissa resmål medan andra håller föredrag om resorna. Det är också många som väljer att resa med Kinalotsen både två och tre gånger. Våra tidigare resenärer ger gärna referenser inför resan.

 

Vi är Kinalotsen:

 

Albin Geijer

Albin GeijerMitt intresse för Kina väcktes 1994, då jag gjorde en långresa i Asien. Jag slogs av nyfikenheten bland folk jag träffade och började ana hur stort Kina är. De kommande åren läste jag kinesiska och reste samtidigt mycket i Kina och blev bara mer och mer fascinerad av detta fantastiska land. Efter att ha jobbat som reseledare i Kina åt större resebolag tröttnade jag på stora grupper och alltför späckade program. Jag startade researrangören Kinalotsen sommaren 2003 och samma höst reste jag med min första egna grupp till bergen i södra Kina. Mitt brinnande intresse för Kina driver mig att ständigt leta nya resmål och sätt att upptäcka landet på. albin@kinalotsen.se

 

Madelene Segelöv

Jag har jobbat på Kinalotsen sedan 2009. Vanligtvis spenderar jag flera månader i Kina, både som reseledare och upptäckare. På så sätt lär jag mig mer om Kina medan jag hjälper till att förverkliga våra resenärers drömresor. Bättre arbete kan jag inte tänka mig! Jag är utbildad reseproducent och har hand om både skräddarsydda och rundresor. Mitt intresse för Kina väcktes när jag arbetade på en förskola. Under en lång inskolning med en kinesisk pojke fick jag bra kontakt med hans mamma som berättade spännande historier om Mittens Rike. Kina har så otroligt mycket att bjuda på, allt från stora moderna städer till små spännande byar där man möter på en vänlighet och nyfikenhet som är svår att finna på andra platser. madelene@kinalotsen.se

 

Xinya Lu

Barn i BiashaJag tar hand om kontakterna med våra kinesiska samarbetspartners, följer med som reseledare och guide på vissa resor och sköter ekonomi. Jag har alltid älskat att resa och vill gärna visa upp det Kina jag känner. Det jag framför allt brinner för är kinesisk mat och att besöka områden där många olika folkgrupper lever. Jag kommer ursprungligen från byn Zhaoxing provinsen Guizhou. Sedan tolv år bor i Sverige och trivs jättebra, men jag reser gärna tillbaka till Kina så ofta det går. Häng med! xinya@kinalotsen.se

 

Fred Hong Song

FredFred är vår man i Peking. Han är guiden som tröttnade på att guida tillrättalagda resor åt Kinas statliga resebolag CITS, och startade ett eget reseföretag.

Fred har varit med som kinalotsagent sedan starten 2003. Han har varit i Sverige flera gånger och är specialist sig på resenärer från Norden. Favoritsång: Små Grodorna. Idag ansvarar han för att boka våra resor främst i Peking, Xian och norra Kina. Om du har tur är han guide på din resa!
 

William Huaping Lu

WilliamWilliam bor i Yangshuo bland Sockertoppsbergen, dit många av Kinalotsens resor går. Han sköter bokningar och arrangemang i Guangxiprovinsen med stor entusiasm. Förutom att ta hand om Kinalotsens resenärer driver han två trevliga hotell, som Kinalotsens resenärer oftast bor på då de reser till Sockertoppsbergens magiska värld. William brukar ta med våra resenärer ut på många olika aktiviteter och äventyr, som kajakturer, fotoutflykter, bambuflottfärder och grottexpeditioner.

 

 

Kinalotsen har ställt resegaranti till Kammarkollegiet.

Läs här om Kinalotsens villkor för paketresor.

Organisationsnummer 556948-7373

Dela på facebook