Kinas första kapselhotell har öppnat

Konceptet har funnits ganska länge i Japan. Tanken är att skapa “mikrorum” för ensamresande personer som vill spara in pengar på boendet och istället har mer kvar till upplevelserna. Detta kan väl dessutom räknas som en upplevelse i sig?

Kapselhotellet, som ligger i Xian har 9 olika “zoner” med totalt 86 kabiner. Varje kabin är 120 cm bred, 210 cm lång och 125 cm hög och utrustad med datorbord, trådlöst Internet och TV.

De olika zonerna är döpta efter det västerländska zodiaksystemet som de senaste åren har växt sig allt starkare bland de yngre kineserna. Exempelvis Väduren och Jungfrun är zoner för enbart kvinnor, Skytten och Oxen för manliga och snarkar du mycket så får du sova i Lejonzonen.

Man har även byggt ett 200 kvadratmeter stort syrerum. Rummet är fyllt av växter och frisk luft, vilket kan behövas efter en lång dag i storstaden. Här kan du sitta ner i en bekväm stol och långsamt rena dig själv inifrån. Rummet sägs ta bort alla negativa syrejoner.

Sen hotellet öppnades i april i år så har det varit omåttligt populärt bland framförallt unga resenärer, många turister men också många från Xian som är nyfikna på det japanska konceptet.

 

Vill du bo här så betalar man någonstans mellan RMB60-90 per person och natt.

 

 

 

Dela på facebook