Rundresor till Kina

Vi reser i små grupper bortom turiststråken

Våra rundresor ger dig upplevelser utöver det vanliga och visar det levande, brokiga Kina som döljer sig bakom kulisserna.

Några kännetecken för en rundresa med Kinalotsen:

 

  • Små grupper på 6-20 personer
  • Resmål bortom turiststråken
  • Roliga, inspirerande, kunniga färdledare förgyller resan
  • Garanterat många skratt, kulturkrockar och matupplevelser
  • Inga onödiga turistfällor och turistaffärer tar upp värdefull restid
  • Resenärernas idéer och önskemål förverkligas i högsta mån
  • Luftiga program ger dig tid att uppleva
  • Blandade åldrar i gruppen

Tips:

Det går bra att kombinera en rundresa med egna arrangemang.

Här ser du våra kommande rundresor. Vilken passar dig?

Kinesiska trädgårdar och parker är tema på den här resan. Håkan Stenström är ciceron i det myllrande Shanghai, trädgårdsstaden Suzhou, pionfestivalens Luoyang och det historiska Peking. Våren och särskilt april är den bästa tiden att besöka trädgårdar och parker i Kina.

Resan börjar i Shanghai, där det nya Kina bokstavligen växer fram i rasande takt, samtidigt som den koloniala arkitekturen vittnar om Shanghais storhetstid för ungefär ett sekel sedan.

På väg till Suzhou blir det övernattning i kanalstaden Tongli, som är som vackrast i skymning och gryning. Väl framme i Suzhou är huvudattraktionerna Kinas mest berömda trädgårdar och parker – “det klassiska Kina”. Även Sidenmuseet och Kejsarkanalen står på schemat.

Så blir det snabbtåg till Luoyang och den mycket berömda pionfestivalen, som är i full gång.

Resan avslutas i Peking, där vi besöker både kända och okända sevärdheter, som Kinesiska Muren, Förbjudna Staden, Prins Gongs residens och det Gamla Observatoriet.

Detaljerat program

Från Peking i norr till Yangshuo i söder. Resan passar dig som vill se flera olika sidor av Kina och få allt ifrån historiska sevärdheter och kultur till och stränder och vacker natur i en och samma resa. I programmet finns tid för egna utfärder, och det finns möjlighet att lägga till aktiviteter enligt resenärernas önskemål.

Resan börjar i Peking med storstad och sevärdheter. Vi besöker förstås Kinesiska Muren, Förbjudna Staden och Hutongerna. Med reseledarens hjälp kommer vi också att få bra inblick i livet för både Kineser och utlänningar i det mer och mer internationella Peking.

Vi tar nattåget till den gamla kesjsarstaden Xian, där Terrakottaarmén är huvudattraktion. Vi besöker också de muslimska kvarteren och så kan de som vill cykla på den välbevarade stadsmuren.

I Yangshuo väntar de fantastiska sockertoppsbergen. Vi njuter av naturen, cyklar, åker bambuflotte och besöker Drakryggens Risterrasser, där Yaofolket bor. Det här området är fyllt av aktiviteter och möjligheter till upplevelser för alla!

Detaljerat program

Följ med Erik Videgård och Xinya Lu till Sichuan för att göra en djupdykning i sichuanmatens  värld. Av all kinesisk mat är den från Sichuan både mest berömd och mest omtyckt. Under 10 dagar får vi lära oss mer om användning och tillverkning av tex soja, vinäger, tofu, chilibönpasta och många andra ingredienser i sichuanköket.

Vi kommer också att få prova på att laga kinesisk mat, hjälpa till att skörda sichuanpeppar, besöka mat- och köksmarknader och, förstås, äta många spännande rätter, som Bangbangkyckling, Dandannudlar, Koppärriga Kärringens Tofu och Sichuans paradrätt: Hot Pot.

När vi ändå är på plats kommer vi att hälsa på pandorna i Bifengxia, besöka den gamla vackra staden Shangli och odlingar på landsbygden.

En svindlande resa i liten grupp med svensk färdledare hela vägen från Peking, genom Tibet, över Himalaya, till Nepals djungel.

Resan börjar i Peking med några av Kinas mest berömda sevärdheter. Därifrån tar vi tåget via Xining till Lhasa, 3 660 meter över havet. Här finns Potalapalatset och Jokhangtemplet. Vidare går äventyret genom ett kargt landskap med städer och urgamla kloster. Vi ser vidsträckta slätter med betande jakar och getter, sagolika turkosa sjöar och snötäckta berg på vägen. Vi reser via Everest Base Camp till Nepal, där vi börjar med en helikoptertur intill Himalaya för att sedan landa i en annan värld med grönska, etnisk mångfald och djungel. Vi gör en vandring bland risterasser, besöker hinduiska tempelområden i Katmandu, campar intill floden Trisuli och utforskar djungeln i Chitwans nationalpark.

 Detaljerat program

Res med Xinya Lu till hennes hemby Zhaoxing. Xinya har bott i Sverige i 15 år.

På den här resan kommer du riktigt nära människor och vardag, och träffar på flera etniska folkgrupper i södra Kina. Våra resenärer brukar säga att det är en resa tillbaka i tiden, där man får uppleva det gamla Kina i byar där tiden tycks stå stilla. Utöver det är det fantastiska naturupplevelser som ligger i fokus.

Resan börjar i provinsen Guizhou, där många folkgrupper lever. Här ligger resans huvudmål: den vackra och intressanta byn Zhaoxing, där Dongfolket bor. Att bara vandra runt och betrakta hur livet går sin gilla gång är en stor upplevelse. Förutom Dongfolket träffar vi också Miao och Yao. Vi åker via Drakryggens Risterrasser till Yangshuo, där sockertoppsbergens magiska värld väntar.

Detaljerat program

Resan passar familjer och andra som vill resa i lite lugnare tempo. Resan är fylld av roliga och intressanta aktiviteter och besöksmål för alla åldrar.

Först åker vi till Peking med en utflykt till den Kinesiska Muren och andra spännande aktiviteter.

Vi reser sedan till Yangshuo, berömt för Lifloden och de vackra sockertoppsbergen. Här gör vi bland annat en cykeltur och glider fram på bambuflotte mellan berg, risfält och byar. Vi kommer nära den kinesiska vardagen och ser böndernas villkor på nära håll – en stor kontrast till storstäderna Peking och Shanghai!

Resan avslutas i metropolen Shanghai, där vi både ser det moderna och det koloniala Kina. Vi besöker bland annat Orientens Pärla, The Bund och har även tid för egna påhitt. Vi gör också en dagsutflykt till trädgårdsstaden Suzhou.

Detaljerat program

Från Peking i norr till Yangshuo i söder. Resan passar dig som vill se flera olika sidor av Kina och få allt ifrån historiska sevärdheter och kultur till vacker natur, landsbygd och cykelturer i en och samma resa. Resans sevärdheter, aktiviteter och tempo passar såväl aktiva familjer som upplevelsetörstande ensamresenärer. I programmet finns tid för egna utfärder, och det finns möjlighet att lägga till aktiviteter och förlänga resan enligt önskemål.

Vi börjar i Peking med storstad och sevärdheter. Givetvis besöker vi den Kinesiska Muren, Förbjudna Staden och Himmelska Fridens Torg. Vi bor i de gamla delarna av Peking – hutongerna. Dagarna i Peking är fyllda av

Vi tar nattåget till Xian där vi ser Terrakottaarmén. Vi besöker också de muslimska kvarteren och så kan de som vill cykla på den välbevarade stadsmuren.

I Yangshuo är sockertoppsbergen huvudattraktion. Vi njuter av naturen, cyklar, åker bambuflotte och hittar på diverse aktiviteter. Matlagningskurs med marknadsbesök brukar vara mycket uppskattat. Det här området är fyllt av aktiviteter och möjligheter till upplevelser för alla!

En mycket speciell plats vi besöker är Drakryggens Risterrasser i Dazhai. Här bor Yaofolket som visar upp vackra dräkter och håruppsättningar.

 

Detaljerat program

Resan passar dig som uppskattar naturupplevelser utöver det vanliga, vandringar och att komma riktigt nära lokalbefolkningen. Vi börjar i Yunnanprovinsen där vi besöker Stenskogen och går på vandring bland byar och risterrasser i Unescovärldsarvet Yuanyang. Därefter fortsätter vi över gränsen in i Vietnam till det än så länge okända Ha Giang. Här är det fortfarande ovanligt att se turister vilket märks väl på lokalbefolkningen. Landskapet i Ha Giang är evigt föränderligt och de många minoritetsbefolkningarna som bor här sätter sin unika, färgglada prägel på varje enskild by. Resan avslutas med sightseeing i Hanoi och en lyxkryssning i det världsberömda Halong Bay.

Denna resa passar dig som gillar vandring, vacker natur och intressanta folkgrupper. Vi reser runt i den spännande och varierande provinsen Yunnan i Kinas sydvästra hörn. Yunnan gränsar till Tibet, Burma, Laos och Vietnam. I provinsen finns ca hälften av Kinas etniska folkgrupper representerade och vi får många olika naturupplevelser. I norra Yunnan börjar Himalaya, med storslagna vyer; söder om Kunming finns gamla kulturstäder och makalösa risterrasser.

Vi kommer att vandra mycket i norra Yunnan och njuta av naturen, besöka små byar och olika folkgrupper. Vi bor vid flera tillfällen i mindre byar och kommer nära lokalbefolkningen.

Detaljerat program

Dela på facebook