Sportlovsresa: Vietnam norr till söder

Hanoi, Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh och Phu Quoc
14 dagar, 17 februari–2 mars 2019 (vecka 8 och 9)
19 900 kr

Rabatt för barn under 12 år

 

En resa genom det avlånga Vietnam som främst passar familjer som vill ha en aktiv sportlovsresa med lite nöje och avkoppling inbakat i programmet. På den här resan uppleva både storstad, landsbygd, natur, palmprydd strand och kultur.

Vi börjar i norr bland de vimlande gatorna i Hanoi och det hisnande vackra  Halong Bay, där vi gör en kryssning bland stränder, öar och berg.

Vi åker vidare till de mellersta delarna av Vietnam och bor på Bana Hills Resort, som ligger i en aktivitetsfylld nöjespark uppe i bergen. Här besöker vi också den kulturellt intressanta kuststaden Hoian, där det även finns fina stränder.

I södra delen av landet får vi veta mer om Vietnams historia i och runt Ho Chi Minh City innan vi avslutar resan med några dagar av sol och bad på Vietnams paradisö Phu Quoc.

Detaljerat program

Dag 1

Ankomst Hanoi. Pickup och transfer från flygplatsen till hotellet. Boende på Triant Hotel som ligger i Hanois gamla kvarter. Egna aktiviteter efter incheckning. På kvällen möts vi upp för gemensam välkomstmiddag.

(Middag ingår)

 

Dag 2

Halvdagssightseeing i Hanoi. Ni besöker bland annat Hoan Kiem-sjön, Ho Chi Minh-mausoleet och West Lake.

(Frukost och lunch ingår)

 

Dag 3–4

På morgonen hämtas vi upp från hotellet för att köras till Halong Bay. Väl framme boardar vi Maya Cruise kryssningsbåt. Ombord på båten serveras vi en dignande lunchbuffet allt medan båten sakta kryssar ut bland de gröna sockertoppsbergen i det välkända Världsarvet. Under kryssningen så finns chans att paddla kajak, vara med på matlagninskurs, besöka en grotta, bada och efter solnedgången kan den som vill vara med och fiska bläckfisk. På eftermiddagen dag 4 körs vi direkt till Hanois flygplats för att flyga söderut till Danang. Härifrån körs vi vidare till Bana Hills. Boende på Mecure French Danang Resort.

(Frukost, lunch och middag dag 3 och brunch dag 4 ingår)

 

Dag 5

Bana Hills är en resort och nöjespark som ligger på toppen av ett berg och är byggt som ett medeltida slott. En linbana tar oss upp till slottet. Från linbanan har belönas vi med en fantastisk utsikt både över de gröna lummiga skogarna under oss och turkosa havet långt bort i fjärran. Väl uppe promenerar vi runt bland de franska kvarteren innan resten av dagen är fri för egna aktiviteter i resorten. Här finns flera åkattraktioner, ett vaxmuseum, rodelbana och en 4-D biograf. På kvällen möts vi upp igen för att åka vidare till den gamla kulturstaden Hoian. Här bor ni på Coco River Resort som har promenadavstånd både till den gamla staden och stranden.

(Frukost och lunch ingår)

Dag 6

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. Vi möts upp för lunch och går därefter på stadsrundtur i den gamla staden i Hoian som är känd för sin mix av kinesisk, japansk och europeisk arkitektur.

(Frukost och lunch ingår)

 

Dag 7

Egna aktiviteter i Hoian.

(Frukost ingår)

 

Dag 8

Efter frukost körs vi till flygplatsen för att flyga vidare till Ho Chi Minh City. Transfer till hotellet. Centralt boende i District 1 på Harmony Saigon Hotel. Efter incheckning kan de som vill gå på en promenad runt i närområdet. Middag äts på egen hand.

(Frukost ingår)

 

Dag 7

Heldag med guide och transport. Ni börjar dagen med att besöka Cuchi-tunnlarna som ligger ca 70 km utanför HCMC. Här berättar guiden om de ofattbara förhållandena som de vietnamesiska soldaterna fick leva i under det amerikanska kriget (som Vietnamkriget kallas i Vietnam). Den som vill får även gå ner i tunnelsystemet för att se hur man levde under många år. Efteråt åker vi tillbaka till HCMC och besöker krigsmuséet, Independence Palace och franska kolonialbyggnader så som Notre Dame Cathedral.

(Frukost och lunch ingår)

 

Dag 10

Transfer till flygplatsen, flyg till Vietnams paradisö Phu Quoc. Väl framme körs vi till Mai Spa Resort som ligger precis vid stranden.

(Frukost och lunch ingår)

 

Dag 11–13

Lata dagar på stranden eller vid poolen. För den som vill finns många aktiviteter att göra bland annat vattensporter, hyra av moppe och åka runt ön, båtturer mm.

(Frukost ingår)

 

Dag 14

Transfer till flygplatsen. Här slutar de gemensamma aktiviteterna.

(Frukost ingår)

 

 

Övrig information

Pris: 19 900 kr

Rabatt för barn upp till 12 år

I priset ingår:

 • Svensktalande reseledare hela resan
 • Pickup och transfer från och till alla flygplatser
 • Engelsktalande lokalguide och transport enligt program
 • Kryssning 4-stjärnig i Halong Bay dag 3-4
 • Inrikesflyg Hanoi-Danang, Danang-HCMC, HCMC-Phu Quoc
 • Inträde till sevärdheter inkl Ba Na Hills nöjespark
 • Måltider enligt program
 • Visum till Vietnam (15 dagars kostnadsfritt visum fås vid ankomst)
 • Alla skatter och avgifter

Ingår inte:

 • Internationella flygbiljetter (från ca 5000 kr/person)
 • Dricks till guider och chaufförer
 • Måltidsdryck

 

 

Dela på facebook