P1080228

Resor till Tibet

Tibet – denna fantastiska region som brukar kallas världens tak. Vi skulle vi kunna skriva en hel guide om Tibet…vilket vi också gjort! I vår Tibetguide får du inspiration och tips som hjälper dig att planera din resa till Tibet. Vi varnar dock för att guiden kommer att ge dig en hel del reslust! Läs eller ladda ner Kinalotsens guide Inför resan till Tibet (öppnas i nytt fönster) eller skriv en rad till oss på resor@kinalotsen.se så skickar vi guiden som PDF till dig.

 

Varför resa till Tibet?

Finns det någon plats i världen som förknippas så starkt med mystik, religion och höga bergskedjor? För många är det en dröm att en gång i livet komma hit, uppleva kulturen, vandra i Lhasas gamla kvarter, träffa tibetanska munkar, besöka Potalapalatset och stå inför Mount Everests majestätiska gestalt. Det finns något för dig i Tibet, oavsett om du är naturälskare, vandringsfantast eller nyfiken på annorlunda religioner och kulturer.

 

Vilka sorts resor har Kinalotsen i Tibet?

Vi erbjuder både rundresor och skräddarsytt. Utanför turiststråken, vandring, familjeanpassat, bergsbestigning, camping, paddling och/eller motorcykelresa? Allt är möjligt!  Förverkliga din helt egna dröm om Tibet. Titta efter om någon av rundresorna nedan passar, eller fyll i formuläret längre ner om du vill skräddarsy en resa.

 

Vad står vi för?

Vi strävar efter att stödja den lokala tibetanska ekonomin. På alla resor anlitar vi tibetanska guider, som har en stor lokalkännedom och som ger dig en nyanserad bild av Tibet. Vi bokar vi så långt det går tibetanska hotell. För att du som resenärer ska få en oförglömlig resa nöjer vi oss inte med att bara lägga in typiska sevärdheter, utan ger mycket utrymme för att uppleva vardagsliv och se hur folk lever och har det i Tibet. Under våra lite längre resor sätter vi även våra upptäckarfötter där väldigt få turister tidigare satt sina.

Peking, Tibet och Nepal – landvägen över världens tak

Resan går i oktober både 2020 och 2021. Res med tåg från Peking till Lhasa och sedan vidare över Tibets vida, vilda landskap vid Himalayas rand via Mount Everest Base Camp till Katmandu. Vi stannar också en vecka i Nepal för att uppleva detta spännande land.

 

Äventyr i Himalaya

Resan går i april 2021. Resan börjar i Lhasa med Potalapalatset, tempel och andra sevärdheter. Vi åker vidare till Rongbukklostret vid Mount Everest Base Camp och avslutar sedan resan i Nepal med bland annat forsränning och safari i djungeln.

 

Kailash – Tibets heligaste berg

Resan går i maj 2021. En äventyrlig resa där höjdpunkten är att gå en tredagas kora runt Tibets och kanske världens mest heliga berg, Mount Kailash. En resa fylld av hänförande vyer, inblick i tibetansk kultur och vardag, samtidigt som vi inte missar Potalapalatset och de berömda  klostren i Tibet. Resan avslutas i Nepal.

 

Skapa din drömresa till Tibet

* obligatoriska fält
 

 

 

Dela på facebook