Motorcykelresor i Kina och Tibet

I Kina och Tibet finns outtömliga möjligheter till restutter som passar motorcyklister som vill uppleva landet från sadeln. 60 % av Kinas yta består av berg och även ute på landsbygden är de allra flesta vägar asfalterade. Vi kan ordna skräddarsydda resor som tar dig precis dit du vill, när du vill. Vi har också ett par rundresor varje år, som vi genomför tillsammans med vår samarbetsparter i Kina. Det går att göra resor till och från många av Kinas grannländer, som Mongoliet, Laos och Vietnam. 

Vi har två resor vi särskilt rekommenderar som presenteras nedan. Våra motorcykelresor arrangerar vi i samarbete med vår tyske vän Hendrik Heyne och hans företag Tibet Moto Travel. Henrik bor i Yunnanprovinsen och har specialiserat sig på motorcykelresor i Tibet och Kina. Fördelen med att gå via oss är att du har fullt skydd enligt paketreselagen och får hjälp av oss med visum, flygbiljetter och andra praktiska förberedelser. Du betalar naturligtvis samma pris för själva resan som det skulle kosta att anmäla dig direkt till Tibet Moto Travel. Det går givetvis bra att anmäla sig till andra resor med Tibet Moto Travel genom oss också.

 

 

Våra rekommenderade resor med avgångar 2018 och 2019:

På motorcykel över Världens Tak, 17 dagar, från  31 000 kr

Lockas du av att glida fram på vägarna över världens tak med snöklädda toppar, bondesamhällen, vidsträckta slätter med betande jakar, kloster och turkosa sjöar och floder som sagolika kulisser? 

Resan börjar i metropolen Shanghai där vi ansöker om våra tillfälliga kinesiska körkort innan vi flyger till Lijiang för att börja MC-äventyret som under de kommande 11 dagarna kommer att ta oss över den tibetanska högplatån genom Yunnan-, Sichuan-, Gansu- och Qinghaiprovinserna och avslutas vid Qinghai Lake – en av världens största saltvattenssjöar. 

De slingrande bergsvägarna leder dig genom ständigt föränderliga landskap och vyer. Resan går över grässlätter, hem för yakar och nomader, kriskrossar genom sand- och stenöken, över höga pass i Himalayas utkanter och ner i dalar och raviner där några av Asiens längsta floder har sina källor.

Datum öppna för anmälan: 19 maj–4 juni och 25 augusti–10 september 2018, 26 mars-6 april 2019.

 

MC-äventyr söder om molnen, 15 dagar, från 22 000 kr

Vill du komma riktigt nära vardag och människor, träffa olika etniska folkgrupper, blicka ut över till synes oändliga risterrasser och strosa runt bland gränderna i gamla kulturstäder i Yunnans fantastiska och varierade landskap?

Yunnan betyder söder om molnen och dess vackra, skiftande och unika natur gör den provinsen till en av Kinas absolut mest intressanta. Landskapet är så skiftande att det är som att åka igenom en hel kontinent. Här finns alltifrån orörd regnskog och tropiskt klimat till snötäckta höga berg och kargt månlandskap vid gränsen till Himalaya och Tibet. Resan går genom sydvästra delen av Kina, nära gränsen till Laos och Myanmar. Vi lovar körglädje på slingriga vägar, naturupplevelser utöver det vanliga och spännande möten med provinsens minoritetsbefolkningar.

Datum öppna för anmälan: 13-27 oktober 2018, 26 mars-6 april 2019.

 

Anmäl ditt intresse genom att skicka epost till resor@kinalotsen.se

 

Dela på facebook