Välkomna tillbaka!

Återresor till Kina för adoptivfamiljer

Återresor är inga vanliga semesterresor. En återresa har en extra dimension och kräver särskilt noggrann planering och eftertanke.

Går ni i tankarna på att göra en återresa kan det vara klokt att läsa vår skrift handbok för en lyckad återresa. Där finns tips och erfarenheter baserade på de fler än 300 barnhemsbesök vi har arrangerat de senaste åren. Skicka e-post så får ni handboken som PDF utan kostnad.

Här kan du läsa skriften i sin helhet och även ladda ner PDFen.

Vi tar hänsyn till att varje familj är unik och försöker få så stor förståelse som möjligt om familjens önskemål och krav innan resan planeras. Målet är att barnen får en positiv upplevelse av resan, och att de ska få en riktig bild av Kina. Vår personliga service både före och under resan brukar uppskattas mycket. Det går jättebra att ringa och diskutera era idéer med oss. Många av familjerna som rest med oss tidigare brukar vilja ställa upp som bollplank. Vi kan förmedla kontakt.

När vi planerar återresor har vi mycket kontakt med varje familj, och om det är flera familjer som reser tillsammans brukar vi även ha en informations- och idéträff före resan för att det ska bli lättare att få till en bra resa. Det är bra att vara ute i god tid för att inte hamna i en situation där tiden är knapp.

De flesta återresor vi arrangerat är mellan 2 och 4 veckor långa. Det är viktigt att inte ha för pressat program, särskilt dagarna runt ett barnhemsbesök.

 

Sagt om våra återresor med besök på barnhem och i födelsestäder:

En oförglömlig resa till vårt Kina! Med fokus på våra döttrars födelsestäder har vi fått uppleva Kina från insidan med alla våra sinnen. Mat, kultur och oförglömliga möten med människor har ökat vår kunskap och känsla för landet. Barnens upplevelser har varit positiva men känslosamma. Mest av allt uppskattade de maten! Att resa med barn kräver alltid mer planering och flexibilitet. En sådan här resa ställer ytterligare krav på den varan, något som Kinalotsen tagit på allvar och tillmötesgått i alla lägen. Vi kan verkligen varmt rekommendera Kinalotsen för att arrangera er återresa.
-Familjen Svennblad

Vill bara skriva några rader och tacka för ett fantastiskt arrangemang. Vi är fortfarande fulla av intryck från vår fantastiska resa! Det är svårt att lyfta fram något som stod över allt annat, men att vi fick möjlighet att träffa flickornas fostermamma i Yangxin, uppskattade vi väldigt mycket!
-Familjen Löfving

Vi har sett och upplevt enormt mycket under dessa veckor. Resan var väldigt väl planerad, allt från guider till de olika sevärdheterna. Du ska ha ett stort tack för din fina insats!
-Familjen Olsson

Vi upplever alla att vi fått uppleva och se fantastiskt mycket av Kina på kort tid. Nutid och historia, storstadspuls och landsbygd med fantastiska scenarier. Vi har många minnen med oss hem där barnhemsbesöket i Youxian blev den höjdpunkt på resan som vi hoppades på. Speciellt tack till vår guide där, Anna, som med sin följsamhet och förmåga att fånga och översätta våra samtal, starkt bidrog till att den här dagen blev så bra som den blev.
-Familjen Jansson

Vi valde Kinalotsen på rekommendation av vänner. Vi ångrar inte en minut av det beslutet. Allt fungerade mycket bra från början till slut. Vi fick hjälp med bokning av hotell, blev rekommenderade ett hotell i hutongerna som var en upplevelse att bo på. Transporter till och från flyg och tåg, bokning av tågbiljetter till flera olika provinser. När det gäller tågresan så var det en upplevelse som man inte bör missa. De guider vi hade var mycket bra, speciellt guiden i Wuhan (hon var outstanding). När det gäller utflykterna på vår resa så var vår upplevelse att Kinalotsen och guiderna hade ordnat så att man inte hamnade i de värsta turistfällorna.
Albin Geijer ordnade kontakten med de två barnhemmen, i Yunmeng och Hefei. I Yunmeng blev vi positivt överraskade då vi fick träffa tjejernas fosterföräldrar.
Den här resan var en riktig upplevelse för oss båda familjer. När vi ska göra nästa till resa till Kina så kommer vi absolut att välja Kinalotsen igen.
Familjerna Kalenius och Eriksson

Dela på facebook