Ny resa: Det kända och okända Burma

Tre veckors utforskande av Burma, 11 november – 1 december 2018. 

Från 37 380 kr 

 

Himalayas bergslandskap med snötäckta toppar, mäktiga tempel, floder som slingrar sig genom dalar och mellan berg, färgstarka minoritetsbyar och långa vita stränder – Burmas utbud är oändligt. Sedan landet öppnade sina gränser för turism för några år sedan har det blivit ett populärt resmål. Nu kan du följa med oss på en djupdykning i kända och okända delar av landet. Tack vare välinformerade samarbetspartners kommer vi bort från standardrutter och turiststinna platser utan att missa de mest berömda sevärdheterna.

De första dagarna spenderar vi i och runt Burmas religiösa och kulturella högsäte: Mandalay. Här vandrar vi bland gränder, strosar på paradgator och besöker några av stadens över 700 pagoder och tempel. Vi gör sedan en rundtur i området för att se teplantager, skogar och odlingar och möta olika etniska folkgrupper.

Vi åker sedan till östra Himalayas rand i norra Burmaoch området kring Putao, ett Mecka för alla med intresse för botanik, ornitologi, fjärilsskådning och etnologi. Vi utforskar de djupa skogarna, floderna och bergen mestadels till fots, men vi tar oss också fram med cykel, bil och flotte.

Därefter flyger vi söderut till Bagan, där vi ser solen och luftballongerna stiga över det mytomspunna tempelområdet. Vi cyklar runt mellan ruinerna och äter picknick till lunch. Vi kommer att ta oss lite avsides från de mest besökta delarna av detta världskulturarv. Det finns möjlighet att få en vy över templen från en luftballong. 

Vi besöker ett center för att bevara sköldpaddor och ett hem för pensionerade elefanter på väg till de flytande byarna och trädgårdarna i Inlesjön, Burmas näst största sjö. Här ser vi hur det traditionella fisket fortfarande lever kvar. Runt sjön finns många små byar och odlingar av bland annat drakfrukt och solrosor. Vi kommer att ha lite extra tid här för att bekanta oss med de mindre turistiga delarna av sjön och besöka landsbygden. Någon kanske är sugen på att paddla kajak på sjön?

Vi avslutar resan i huvudstaden Yangon för att se den världsberömda Shwedagonpagoden.

Det är enkelt att förlänga resan med antingen några extra dagar i Yangon eller med sol, bad och lata dagar under palmerna i badparadiset Ngapali Beach.

Resan arrangeras i samarbete med FokusKina.

Läs det detaljerade programmet och anmäl intresse till resan här.

 

 

Dela på facebook