Visum till Kina

Visum till Kina

När du reser till Kina behöver du visum. När du reser med oss hjälper vi till med information och dokument för att ordna kinesiskt visum. 

Sedan december 2017 råder nya regler för visumansökan, och det finns numera två sätt att skaffa visum. Antingen går du till Visa Service Center på Karlavägen 108 i Stockholm eller på Folkungagatan 14-18 i Göteborg. Du behöver boka tid och lämna fingeravtryck vid ansökan. Vi hjälper till att ordna en inbjudan till Kina som underlättar ansökningsprocessen för de som beställer skräddarsydda resor av oss.

Det andra alternativet är att skaffa ett “Entry visa”. Det är mycket enklare ansöknigsprocess, och en visumvoucher skickas hem till dig, som du sedan visar upp på flygplatsen i Kina. Detta sätt att skaffa visum är enklare för alla som stannar i Kina kortare än tre veckor. För att söka denna typ av visum krävs att två eller fler personer reser tillsammans. Vi rekommenderar att alla som söker Entry visa går via Mittens Rike (öppnas i nytt fönster). 

Om du bara byter flyg i Kina eller ska stanna en kort tid kan du få ett 72-timmars transitvisum på flygplatsen i de flesta större kinesiska städer. Läs mer om transitvisum.

 

För att besöka Hongkong eller Taiwan behöver du inget visum. 

Dela på facebook