Visum till Kina

Visum till Kina

När du reser till Kina behöver du kinesiskt visum. När du reser med oss hjälper vi till med hela processen där det är möjligt, eller så ger vi information och dokument för att underlätta processen om du själv söker visumet.

Det finns tre typer av visum – gruppvisum, individuellt visum och transitvisum.

 

Gruppvisum

Det vi oftast söker för våra resenärer är gruppvisum, som också kallas entry visa. Ansöknigsprocessen är enkelt och du behöver inte lämna fingeravtryck, vara av med passet eller fylla i en massa blanketter. När visumet är klart skickas en visumvoucher hem till dig, som sedan visas upp på flygplatsen i Kina. Detta sätt att skaffa visum passar alla som reser två eller fler tillsammans och stannar i Kina mindre än tre veckor.

 

Individuellt visum

Individuellt visum söker du på Visa Service Center på Karlavägen 108 i Stockholm eller på Folkungagatan 14-18 i Göteborg. Du behöver boka tid och lämna fingeravtryck vid ansökan. Vi hjälper till att ordna en inbjudan till Kina som underlättar ansökningsprocessen för de som beställer skräddarsydda resor av oss.

 

Transitvisum

Transitvisum kan du få om du mellanlandar i Kina och ska stanna mindre än sex dagar (olika städer/regioner ger 144 eller 72 timmars transitvisum) Visumet får du på flygplatsen i den stad du landar i. Läs mer om transitvisum.

 

För att besöka Hongkong, Macau eller Taiwan behöver du inget visum. 

 

 

Dela på facebook