Rundresor till Kina

Vi reser i små grupper bortom turiststråken

Våra rundresor ger dig upplevelser utöver det vanliga och visar det levande, brokiga Kina som döljer sig bakom kulisserna.

Några kännetecken för en rundresa med Kinalotsen:

 

  • Små grupper på 6-20 personer
  • Resmål bortom turiststråken
  • Roliga, inspirerande, kunniga färdledare förgyller resan
  • Garanterat många skratt, kulturkrockar och matupplevelser
  • Inga onödiga turistfällor och turistaffärer tar upp värdefull restid
  • Resenärernas idéer och önskemål förverkligas i högsta mån
  • Luftiga program ger dig tid att uppleva
  • Blandade åldrar i gruppen

Tips:

Det går bra att kombinera en rundresa med egna arrangemang.

Här ser du våra kommande rundresor. Vilken passar dig?

Res med Xinya Lu till hennes hemby Zhaoxing. Xinya har bott i Sverige i 15 år.

På den här resan kommer du riktigt nära människor och vardag, och träffar på flera etniska folkgrupper i södra Kina. Våra resenärer brukar säga att det är en resa i tiden, där man får se både det gamla Kina i söder, där tiden tycks stå still, och det nya hypermoderna Kina i Shanghai.

Resan börjar i provinsen Guizhou, där många folkgrupper lever. Här ligger resans huvudmål: den vackra och intressanta byn Zhaoxing, där Dongfolket bor. Att bara vandra runt och betrakta hur livet går sin gilla gång är en stor upplevelse. Förutom Dongfolket träffar vi också Miao och Yao. Vi åker via Drakryggens Risterrasser till Yangshuo, där sockertoppsbergens magiska värld väntar.

Resan avslutas i Shanghai, där en annan sida av Kina uppenbarar sig. Här finns hypermoderna stadsdelar med skogar av skyskrapor och äldre stadsdelar där det koloniala arvet gör sig påmint.

Detaljerat program

Resan passar familjer och andra som vill resa i lite lugnare tempo. Resan är fylld av roliga och intressanta aktiviteter och besöksmål för alla åldrar.

Först åker vi till metropolen Shanghai, där vi både ser det moderna och det koloniala Kina. Vi besöker bland annat Orientens Pärla, The Bund och har även tid för egna påhitt. Vi gör också en dagsutflykt till trädgårdsstaden Suzhou.

Vi reser sedan till Yangshuo, berömt för Lifloden och de vackra sockertoppsbergen. Här gör vi bland annat en cykeltur och glider fram på bambuflotte mellan berg, risfält och byar. Vi kommer nära den kinesiska vardagen och ser böndernas villkor på nära håll – en stor kontrast till de glittrande skyskraporna i Shanghai!

Resan avslutas i Peking med en utflykt till den Kinesiska Muren och egen tid för shopping och andra aktiviteter.

Detaljerat program

Denna resa passar dig som gillar vandring, vacker natur och intressanta folkgrupper. Vi reser runt i den spännande och varierande provinsen Yunnan i Kinas sydvästra hörn. Yunnan gränsar till Tibet, Burma, Laos och Vietnam. I provinsen finns ca hälften av Kinas etniska folkgrupper representerade och vi får många olika naturupplevelser. I norra Yunnan börjar Himalaya, med storslagna vyer; söder om Kunming finns gamla kulturstäder och makalösa risterrasser.

Vi kommer att vandra mycket i norra Yunnan och njuta av naturen, besöka små byar och olika folkgrupper. Vi bor vid flera tillfällen i mindre byar och kommer nära lokalbefolkningen.

Detaljerat program

Från Peking i norr till Yangshuo i söder. Resan passar dig som vill se flera olika sidor av Kina och få allt ifrån historiska sevärdheter och kultur till och stränder och vacker natur i en och samma resa. I programmet finns tid för egna utfärder, och det finns möjlighet att lägga till aktiviteter enligt resenärernas önskemål.

Resan börjar i Peking med storstad och sevärdheter. Med reseledarens hjälp kommer vi också att få bra inblick i livet för både Kineser och utlänningar i det mer och mer internationella Peking.

Vi tar nattåget till den gamla kesjsarstaden Xian, där Terrakottaarmén är huvudattraktion. Vi besöker också de muslimska kvarteren och den välbevarade stadsmuren.

I Yangshuo väntar de fantastiska sockertoppsbergen. Vi njuter av naturen, cyklar, åker bambuflotte och besöker Drakryggens Risterrasser, där Yaofolket bor.

Detaljerat program

En svindlande resa i liten grupp med svensk färdledare  landvägen från Peking, genom Tibet, över Himalaya, till Nepals djungel.

Resan börjar i Peking med några av Kinas mest berömda sevärdheter. Därifrån tar vi tåget till Lhasa, 3660 meter över havet. Här finns Potalapalatset och Jokhangtemplet. Vidare går äventyret genom ett kargt landskap med städer och urgamla kloster. Vi ser vidsträckta slätter med betande jakar och getter, sagolika turkosa sjöar och snötäckta berg på vägen. Vi reser via Everest Base Camp till Nepal, där en annan värld med grönska, etnisk mångfald och djungel öppnar sig. Vi gör en halvdags vandring bland risterasser, besöker hinduiska tempelområden i Katmandu och utforskar Nepals djungel i Chitwans nationalpark.

 Detaljerat program

Resan passar dig som uppskattar naturupplevelser utöver det vanliga, vandringar och att komma riktigt nära lokalbefolkningen. Vi börjar i Yunnanprovinsen där vi besöker Stenskogen och går på vandring bland byar och risterrasser i Unescovärldsarvet Yuanyang. Därefter fortsätter vi över gränsen in i Vietnam till det än så länge okända Ha Giang. Här är det fortfarande ovanligt att se turister vilket märks väl på lokalbefolkningen. Landskapet i Ha Giang är evigt föränderligt och de många minoritetsbefolkningarna som bor här sätter sin unika, färgglada prägel på varje enskild by. Resan avslutas med sightseeing i Hanoi och en lyxkryssning i det världsberömda Halong Bay.

Dela på facebook